marți, 24 mai 2011

"Si barbatii plang cateodata!"


Construirea  imaginii unei persoane publice în presă

Presa reprezintă totalitatea modalităţilor de comunicare care pot ajunge la un numar foarte mare de indivizi.Ea este o formă de exprimare a libertăţii de gândire, care contribuie la formarea opiniei publice.

Mass media se bazează pe efectele pe care le au imaginile și articolele publicate in diverse reviste și ziare asupra cititorilor.Ȋn mod normal, aceste imagini ar trebui să reflecte, cât mai fidel, realitatea.

De fapt, această realitate este reflectată selectiv şi distorsionat, de lumina reflectorului beneficiind acele evenimente care au o mare vizibilitate, care pot fi transpuse, reconstituite, prefabricate în imagini cu impact. 

Trăim sub imperiul imaginii și constatăm că se pune accent pe ceea ce se poate vedea, pe ceea ce arătăm în afara noastră, pe aspectul exterior, și nu pe cel interior, cum ar fi normal.Se poate observa astfel interesul, de care dau dovadă oamenii, pentru imaginea publică.

Ȋn general, vedetele pun foarte mare preţ pe imagine, pe ceea ce arată publicului, dar presa încearacă să le surprindă în ipostaze inedite, cât mai deșucheate și postează aceste imagini pe primele pagini ale tabloidelor, ale revistelor de scandal. 

De exemplu, Cătălin Botezatu este unul dintre cei mai buni designeri români, printre puţinii de altfel care se pot mândri cu numeroase prezentări de modă susţinute atât în ţară cât și în străinătate.

   
Spre deosebire de alte persoane din showbiz, Cătalin are o imagine bună in presă, facâd excepţie  micile răutăţi care vin din partea anumitor jurnaliști, ce  încearcă să-i păteze imaginea.
Uneori este catalogat ca fiind gay, alteori ca fiind un bărbat afemeiat, sau ca fiind genul de persoana care dacă iubește cu adevărat este capabil să dea tot pentru persoana iubită.Aceste lucruri sunt foarte bine reflectate în imagini, în fotografiile de tip paparazzo de exemplu.


Bianca Dragușanu este femeia pe care Cătălin a iubit-o enorm și căreia i-a demonstrat lucrul acesta  prin diverse modalităţi:i-a construit o imagine, a adus-o în faţa reflectoarelor, i-a facut codouri scumpe, neinteresându-l banii cheltuiţi, i-a oferit totul și cel mai important cadou a fost el însuși, inima lui.

Astefel, “blonda lui Bote”(in prezent roscata) a câștigat atenţia publicului, care credea că ea este aleasa, femeia pe care Cătalin o va duce în faţa altarului.

Ȋntr-un interviu acesta a spus că iși dorește chiar și un copil cu asistenta lui Capatos, însă nu a fost sa fie deoarece, acestia s-au despărţit datorită infidelităţii Biancăi.

Deși domnisoara blonda, roscata sau cum mai vrea ea sa fie dispăruse din peisaj, viaţa merge mai departe, astfel că Bote este surprins de paparazzi în ipostaze incendiare cu alte femei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu